V gibanju

0

Ko človek poleti


Človeška želja po letenju sega najverjetneje že v dobo pračloveka. Komur želja ni dala miru, ta se je podal v katerega izmed ''zračnih'' športov. V italijanskem regionalnem parku Monte Cucco se trenutno odvija zmajarsko svetovno prvenstvo, kjer stiskamo pesti za naše fante.

Bodimo e-aktivni z e-kolesi


Proizvajajo jih že dolgo, vendar se je pravi preboj začel dogajati v zadnjih letih. Zasluge gredo Kitajski in so posledica ukrepov zaradi onesnaženega zraka v mestih. V okolje oddajajo namreč približno 17-krat manj toplogrednih plinov kot povprečen avto.

Obolenja sklepov in fizična aktivnost


Naš gibalni sistem lahko napadejo najrazličnejše neprijetnosti in bolezni, ki nam otežujejo normalno gibanje in povzročajo bolečine. Dve bolezni skeletnega sistema, ki se pogosto pojavljata sta osteoartroza in revmatoidni artritis. Pri lajšanju simptomov si lahko pomagamo tudi z gibanjem.

Z gibanjem nad neprijetnosti klimakterija


Upad ravni določenega hormona lahko povzroči neprijetnosti, saj poruši ravnovesje. Upad ravni hormona estrogena na primer, pri ženskah povzroči pojav menopavze in klimakterija, ki lahko precej vplivata na zdravje ženske. Še preden se odločite za nadomestno hormonsko terapijo, si lahko pomagate same … tudi s telesno aktivnostjo.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice