Sto na uro

0

Prvo hibridno letalo


Pri Siemensu so razkrili prvo »plug-in« hibridno, električno letalo. Na poskusni vožnji se je izkazalo osmega junija v sosednji Avstriji, rezultati so spodbudni.

Povezljivi vlaki


Nihče ne mara čakanja na železniški postaji, še posebej, če vlak zamuja. Prav temu se bomo v prihodnosti morda lahko izognili. Khm khm, morda ne ravno mi - saj so v Sloveniji taka razmišljanja ob obstoječi infrastrukturi znanstvena fantastika - zato pa bodo koncept kot trenutno kaže prvi priezkusili Britanci.

Prvi potniški zeleni vlak


Evropejci smo dobili prvi zeleni vlak, ki ga deloma poganja solarna energija. Prva vožnja je potekala od belgijskega Antwerpna do meje z Nizozemsko, sicer pa gre za hitri potniški vlak, ki povezuje Pariz in Amsterdam.

Črno prekletstvo


Nafta predstavlja življenjsko tekočino naše družbe –več kot 95 % odstotkov transporta je odvisno od tega edinega vira goriva. Nedavni protesti v Franciji so pokazali, kako se življenje ustavi, ko ljudje ne morejo napolniti tankov svojih avtomobilov. A prihodnost tega črnega zlata izgleda nestabilno ...

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice