Po zemlji okrog sonca

0

Skrivnostni Skradin in prelepa Krka


Nacionalni park Krka, prostrano območje v Šibeniško- kninski županiji v Dalmaciji, je eden od sedmih hrvaških nacionalnih parkov, ki slovi po prelepi, neokrnjeni naravi, slapovih in številnih rastlinskih in živalskih vrstah, ki v njem prebivajo.

Nedotaknjena »plemena«


Na spletu so se pojavili zračni posnetki enega od domnevno stotih nedotaknjenih plemen na planetu. Kot že mnogokrat se postavlja vprašanje, kako bomo reagirali, da bo najbolje za njih?

Peščene formacije puščavske Avstralije


V osrčju Avstralije se iz puščave dvigajo ogromne peščene formacije, ki privabljajo obiskovalce iz vsega sveta. Gladka površina kakor iz enega kosa izdolbenega Uluruja deluje skoraj nezemeljsko, po svoji nenavadnosti pa ne zaostaja niti Kata Tjuta.

Kako splezati po kokos?


Gladko, ozko in predvsem izjemno visoko deblo kokosove palme domačini tropskih krajev preplezajo v rekordnem času. Kje se skriva skrivnost takšnih veščin?

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice