Kozmetika

0

NaTrue certifikat


Pri kozmetičnih izdelkih s certifikatom NaTrue obstajajo tri različne kategorije certifikata, ki so označene s številom zvezdic. Znotraj teh kategorij pa so zahteve razdeljene še glede na vrsto kozmetičnega izdelka, npr. zahteve za kreme so glede deležev drugačne kot zahteve za šampone.

SOIL ASSOCIATION certifikat


Izdelki s certifikatom Soil Association, ki imajo v imenu oznako »organic«, morajo vsebovati najmanj 95% ekoloških sestavin in ustrezno predelanih sestavin ekološkega izvora.

ECOCERT certifikat


ECOCERT z oznako »natural« zahteva, da je polovica sestavin, ki so izključno rastlinskega izvora, ekoloških. V končnem izdelku mora biti najmanj 5% sestavin ekoloških.

BDIH certifikat


Pri BDIH certifikatu deleži naravnih in ekoloških sestavin niso posebej določeni razen za izdelke, ki se oglašujejo kot organski ali ekološki.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice