Flora

0

Kompost- obvezen element ekološkega vrta


Kompost je pomemben element v ekološkem vrtu. V ekološkem vrtnarjenju poskrbimo, da se hranila ne izgubljajo ampak krožijo. Organske odpadke iz vrta in kuhinje s kompostiranjem spremenimo v visoko kvalitetno gnojilo, ki ga uporabimo za gnojenje.

Katere rastline očistijo slab zrak v stanovanju?


Dandanes ljudje, predvsem v mestih, preživimo tudi do 90 odstotkov časa v zaprtih prostorih, pa naj bo to doma, na delovnem mestu, v šolah, prevoznih sredstvih, trgovinah, telovadnicah. Tako predstavlja zrak v zaprtih prostorih večino zraka, ki ga vdihnemo.

Azaleja


Simsova azaleja (Rhododendron simsii) je cvetoča lončnica, ki jo cvetličarne ponujajo v zimskem času. Najbolj priljubljena barva cvetov azaleje je rožnata, obstajajo pa tudi beli, rdeči, vijoličasti in celo dvobarvni cvetovi - npr. bela z rožnato sredino. Venčni listi cvetov so lahko enostavni, vrstnati ali nakodrani.

Ciklama, cvetoča zimska lepotica


Ciklama (Cyclamen persicum) je ena izmed najbolj priljubljenih cvetočih lončnic v zimskem času. Ljubki cvetovi so na voljo v različnih barvah - od bele, roza, lila, pa vse do rdeče. Nekatere, predvsem tiste z manjšimi cvetovi, tudi prijetno dišijo. Poleg tega ima ciklama dobro lastnost, da očisti zrak škodljivih snovi, ki se predvsem pozimi kopičijo v zaprtih prostorih.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice