Igra idej

0

Nov vulkan Italije


Vulkan Vezuv je dobil umetnega »sorodnika« v svoji neposredni bližini, mestu Nola. Nov vulkan poimenovan Vulcano Buono, ni in ne bo bruhal lave, se pa s svojo zunanjostjo poskuša približati naravnemu, nevpadljivemu izgledu.

Domiselna embalaža postane ksilofon


Ksilofon običajno srečamo v rani mladosti, kasneje pa kvečjemu, če smo v stiku z otroci. Če mislite, da ste prestari, da bi si ga umislili, naj bo spodaj opisana ideja kot predlog. A po pameti s pivom!

Vejevje - umetnost?


Patrick Dougherty je prav poseben mož. V zgodnjih šestdesetih se lahko pohvali z bogatim portefeljem, ki obsega več kot 200 del, bolj kot številka pa je impresivna narava dela. Poglejte zakaj.

Ko poškodovan porcelan postane umetnost


Nekateri v poškodovanih izdelkih vidijo nekaj neuporabnega, drugi iz tega ustvarijo pravo umetnost. Sem spada tudi argentinski umetnik Leo Battistelli.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice