Vse, kar je lepo

0

Zlato, srebro ali diamanti?


Organski nakit, ki ga je na policah trgovin vse več, je zagotovo dobra izbira, ne le za eko modne navdušence, temveč za vsakega ljubitelja modnih dodatkov. Vseeno si moramo ob posebnih priložnostih nadeti tudi kakšen vrednejši kos nakita iz srebra, zlata, biserov ali celo diamantov. Žal potreba po zlatu iz dneva v dan še vedno narašča, nakup in nošenje tovrstnega nakita pa močno spodbuja izjemno vplivna modna industrija.

V zaodrju tekstilnih gigantov


H&M se skriva za organsko ponudbo, ki jo premore na tistih nekaj policah, Zara za tem, da je večina njenih proizvodnih obratov v Španiji in na Portugalskem, Converse, Gap in Nike ustvarjajo izdelke z oznako (RED) in s tem pomagajo obolelim z AIDS-om, tuberkulozo in malarijo v Afriki.

Livia Firth – ambasadorka zelenega na rdečih preprogah


Spoznajte Livio Firth, ženo priznanega angleškega igralca Colina Firtha, ki se ga verjetno najbolj spomnite kot gospoda Darcyja iz TV serije Prevzetnost in pristranost. Priljubljen par v svetu blišča ni samo znan po svoji skromnosti, temveč tudi po izrednem prizadevanju po ohranitvi okolja in spodbujanju ekološkega načina življenja.

Kameleonske kavbojke


»Kupovati pa moramo manj in bolj kakovostno,« se pravzaprav sliši … zelo eko. Če boste letos vlagali v samo en par kavbojk, si morate omisliti kavbojke Bleulab, ki so dvoje hlač v enih.

Nasvet dneva

Narava je popolna. Učimo se iz nje in je ne spreminjajmo. ''Drevo ne odreče sence niti tistemu, ki ga pride posekat.''(Indijanski pregovor)

Vsi naročniki tiskanega izvoda prejmejo tudi dostop do spletnega izvoda revije Kameleon

Prijavi se

Tagi


Aktualno

Z glasbenim vlakom iz Maribora v Ljubljano

Na svetovni dan Zemlje je društvo Planet Zemlja prvič predstavilo projekt glasbenih vlakov in do danes sta odpeljala že dva zabavna glasbena vlaka.

Anketa

Bi se lahko en dan v tednu odpovedali mesu?

  Ne, nikakor. Brez mesa ne gre.
  Da, mesa ne jem vsak dan.
  Da, brez težav. Mesu se izogibam.

Dogodki

Nacionalna konferenca o sončnih kremah Sijaj, sijaj sončece

Namen konference (21.6. ob 17.00 v Ljubljani) je ljudi opozoriti na pomembnost pravilne izbire pri nakupu sončnih krem ter o nevarnostih, ki jih povzroča sonce. Ne bomo pozabili na prihajajoče poletje in nasvete, kako se primerno zaščititi in kaj jesti oziroma piti.

Iz stalnih vsebin

Nagrajenci nagradne igre

Zaključili smo zbiranje predlogov tematik. Objavljamo nagrajence!

Stalne vsebine

E-novice